zonnepanelen

Glazenwasser Erik
een bedrijf dat zich gespecialiseert heeft in het reinigen van uw zonnepanelen.
Een regelmatig onderhoud van uw panelen is noodzakelijk om een hoog rendement te behouden en schade te voorkomen. Met gespecialiseerd materiaal zorgen wij ervoor dat uw zonnepanelen optimaal kunnen presteren, zonder dat u zelf op een ladder of op het dak dient te kruipen.
Wij streven ernaar u via deze website voldoende op de hoogte te brengen van alle voordelen die verbonden zijn aan het reinigen van uw zonnepanelen.

Zonnepanelen reinigen op een verantwoorde manier, kontakteer uw specialist glazenwasser Erik
                                                                     Neem contact op
 
 
  
 

Moeten wij onze zonnepanelen schoonmaken of kuisen?

Wanneer zonnepanelen vuil worden of bedekt worden met bladeren van bomen of uitwerpselen van vogels dan kunnen deze minder zonnestralen opvangen waardoor het rendement sterk gaat dalen. Ook de levensduur van uw zonnepanelen wordt hierdoor bepaalt. Dit is zeker niet de bedoeling na deze dure investering. En wij willen het maximum aan rendement eruit halen. Vandaar dat het aangeraden is om regelmatig de zonnepanelen te reinigen. Ook de meeste installateurs kunnen op afstand uw rendement meten en er u op attent maken wanneer het rendement daalt. Erkende zonnepaneel installateurs melden dat een verlies van 30% mogelijk is wanneer u de zonnepanelen nooit reinigt.

      

Hoe vaak u de zonnepanelen moet kuisen hangt af van :
Onderstaande punten bepalen de onderhoudsfrequentie van uw zonnepanelen.
  • wat is de zelfreinigende werking van uw zonnepanelen
  • omgeving en vervuilingsgraad (open omgeving of veel bomen rondom, industriegebied of luchthaven omgeving zorgen ook voor een sterkere vervuiling)
  • de aard van de vervuiling van uw zonnepanelen (heeft u bijvoorbeeld veel last van vogels of duiven die de panelen vervuilen

Het reinigen van de zonnepanelen.Noodzakelijk?

Velen beweren van niet, daar moeder natuur de boel wel oplost, en dit is wel voor een stuk waar.Maar ik kan gerust zeggen wanneer ik mijn klanten hun zonnepanelen onder handen neem ze best vuil kunnen zijn. Omdat ze deze dan ook maar 1 a 2 keer per jaar laten reinigen. om een goed rendement te behouden van uw panelen raden wij aan om deze om de vier maand te laten reinigen.
 
wenst u meer info Neem contact op