Reinigen is maximale opbrengst

 

Zonne panelen Reinigen is maximale opbrengst, dit wil toch iedereen €€€€€

Vervuiling

Een aantal studies hebben aangetoond dat vervuiling van uw zonnepanelen een duidelijk effect kan hebben op het rendement ervan. Uit een onderzoek van TNO in Nederland bleek dat de productie van zonnepanelen na één jaar tijd daalde met 4,4% tot 7,7%.
Reken dit eens om in geld
 
                                                 
 
Vervuiling kan van vele factoren afhankelijk zijn. Trekvogels, industrieterreinen, snelwegen, ... zorgen voor een hogere graad van vervuiling. Vanaf de eerste dag na de plaatsing vormt zich op de panelen een laag stof, die na een aantal maanden het rendement doet zakken.

Hotspots

Een mogelijk probleem door vervuiling zijn zogenaamde "hotspots". Deze worden veroorzaakt door een plaatselijke verhitting in het paneel. Als de plaatjes geen stroom opwekken (door scherpe schaduwen, bladeren of vogeluitwerpselen) gaan deze zich gedragen als een weerstand, en door de stroom die erdoor wordt gestuurd (afkomstig van de plaatjes die wel werken) gaan deze oververhitten. Dit kan blijvende schade veroorzaken aan de panelen.

Zelfreinigend?

Vaak wordt beweerd dat zonnepanelen volledig gereinigd worden door de regen. Niets is echter minder waar. Het grootste vuil kan bij een schuine opstelling worden mee gespoeld, maar vogeluitwerpselen, stof en andere verontreinigingen blijven op de panelen achter. Daarom is het aangeraden de panelen op regelmatige tijdstippen grondig te reinigen.
Om uw Zonnepanelen te reinigen bel Glazenwasser Erik.
wij zijn gespecializeerd in het reinigen van alle glas en zonnepanelen en werken met de laatste nieuwe technieken
 
                                                                              Neem contact op