VEILIGHEID AANSPRAKELIJKHEID

 
 
                                                RUITEN WASSEN MET TELEWASHSYSTEEM EN  OMGEKEERDE OSMOSE
 
 
 
 
VEILIG
 
 

Bij het telescopisch ruiten wassen kunnen probleemloos van op de grond ruiten gewassen worden tot op een hoogte van 15 meter. In bepaalde omstandigheden kan zelfs tot 25 meter hoog gewerkt worden.
De opdrachtgever hoeft in de meeste gevallen geen extra voorzieningen te treffen aan zijn gebouwen. Alle benodigde materialen en het osmosewater worden door ons meegebracht.

 
 
 
MILIEUVRIENDELIJK
 
 

Er wordt gewerkt met water waaruit door omgekeerde osmose alle kalk en zouten zijn verwijderd. Hierdoor droogt het glasoppervlak na wassen en voldoende spoelen volledig streeploos op. Er worden geen detergenten gebruikt. De reinigende werking ontstaat door de aanwezigheid van vrije positief geladen waterstofionen en vrije negatief geladen hydroxide-ionen in puur water, wat voor een opmerkelijk vuiloplossend vermogen zorgt.


VEILIGHEID
 
Artikel 434.7 van het ARAB voorziet dat arbeiders door collectieve of persoonlijke maatregelen moeten beschermd worden indien er een valgevaar bestaat van een hoogte van meer dan 2 meter. Bovendien mag een ladder in principe niet gebruikt worden om werken op uit te voeren, maar slechts onder bepaalde voorwaarden als middel om een hoogteverschil te overbruggen.
 
 
AANSPRAKELIJKHEID
 
De wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uivoering van hun werk stelt ook de opdrachtgever en de ontwerper van het gebouw aansprakelijk indien er een arbeidsongeval gebeurt bij werkzaamheden aan gebouwen, waarbij door de aannemer of een van zijn onderaannemers (al dan niet zelfstandigen) de veiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd of niet kunnen worden nageleefd.